NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Sint Joost, Netherlands

  Recent Locations

   Stephan Balleux & Cedric Dambrain - Bounce in Sint Joost


   • Stephan Balleux & Cedric Dambrain - Bounce Photo #1
   1 of 1
   June 27, 2021

    

   Sint Joost, Limburg

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Stephan Balleux & Cedric Dambrain - Bounce

   Het project van Balleux en Dambrain bestaat erin de onzichtbare knooppunten tussen het geluid en het beeld/schilderij te vermenigvuldigen en verschillende installaties te ontwerpen waarin schilderkunst en geluid bestaan als afzonderlijke entiteiten die onderling communiceren.

   De twee kunstenaars snijden in hun respectievelijke media, geluid en beeld, eenzelfde ontologische studie aan, niet alleen niet alleen om de dynamiek van deze uitdrukkingsmiddelen diepgaand te begrijpen, maar ook om ze van alle kanten te bestuderen.

   Deze originele tentoonstelling, opgevat als een experiment, duidt het leggen van relaties aan als een fundamentele uitdaging van de huidige artistieke vraag.

   C├ędric Dambrain stelt een vortex van percussiegeluiden voor die in de ruimte worden verspreid door middel van miniluidsprekers en reflectoren. Deze synthetische geluidseffecten en de stilte die ze scheidt, stellen de bezoeker in staat om de ruimtelijke structuur van het Museum van de Botanique tegelijk met zijn eigen waarneming te observeren. Zwevende spiegelfolies ondersteunen het effect van de geluidsreflectoren visueel. Ze helpen om de bezoeker onder te dompelen in een contemplatieve verwarring waarin de grens tussen 'Zelf' en 'Ander' enigszins vervaagt.

   Stephan Balleux presenteert twaalf figuratieve schilderijen op groot formaat waarvan de onderwerpen organisch zijn (een woeste zee zonder horizon, een lachende papegaai, een zonovergoten jungle, een lege avondtuin, een raadselachtig portret, een marmeren beeld van een god, een wespennest, enz.). De stabiliteit van de beelden en hun interpretatie worden op de proef gesteld: Hoe verschijnen ze? Hoe verdwijnen ze? Hoe worden ze waargenomen en, vooral, hoe kunnen de hersenen zich er niet van weerhouden om ze te interpreteren? Samen met de schilderijen worden beelden die in verschillende publicaties zijn gevonden en verzameld, uit hun context gehaald en zonder bijschriften aan hetzelfde spel van associatie en interpretatie onderworpen. Spil en slinger van Foucault van de ruimte van de Botanique is een monumentaal 8 meter hoog doek dat tussen de twee zuilen is geplaatst en een waterval voorstelt in grisaille, ter nagedachtenis aan de Chinese vorst die niet kon slapen door het geroezemoes van een schilderij.

   Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Museums & Attractions

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Stephan Balleux & Cedric Dambrain - Bounce. Book your stay now!