Change Location × Genk, Belgium

  Recent Locations

   VROEGE VOGELS: Tuur Florizoone - Tricycle in Genk


   • VROEGE VOGELS: Tuur Florizoone - Tricycle Photo #1
   1 of 1
   December 15, 2019

   Sunday  11:00 AM

   Genk, Limburg

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   VROEGE VOGELS: Tuur Florizoone - Tricycle

   Gasten:

   Tuur Florizoone met zijn ensemble Tricycle

   Pieter-Jan Valgaeren, curator expo Screen It

   Presentatie: Luc Janssen

   Accordeonist Tuur Florizoone, saxofonist/fluitist Philippe Laloy en bassist Vincent Noiret jongleren met stijlen, improvisaties en melodieën. Iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap.

   Tuur Florizoone is één van de drijvende krachten achter Tricycle. Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde was dat een toeval en een noodzaak. In extremis trok het samengestelde trio naar Duitsland om een circusvoorstelling te begeleiden voor een ‘one shot’. Nu, 20 jaar en 3 albums later, staat de groep er nog steeds! De teller slaat in het rood: bereid een intensief parcours van Brazilië tot Canada, Azië tot in Europa… iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap. Verhaaltjes eigenlijk. Inventieve melodieën, verrassende arrangementen en improvisaties en een groepsklank om U tegen te zeggen: het zijn nog steeds de forte’s van dit trio. Broederschap in klank, balsam voor de ziel.

   Na de eerste cd in 2004 volgde ‘King Size’, met enkele gastmuzikanten. Ondertussen maakte Tuur Florizoone faam als filmcomponist voor oa. ‘Aanrijding in Moscou’ (Christophe Van Rompay) en richtte met de release van Tricycle laatste plaat Quesqia (2011) een eigen platenlabel ‘Aventura Musica’ op. Hoog tijd voor nieuwe muziek dus. “20 jaar Tricycle” toert door België, Nederland en Frankrijk om haar 4de cd voor te stellen. Wij ontvangen hen in onze gloednieuwe reeks ‘Vroege Vogels’.

   Tuur Florizoone -  accordeon
   Philippe Laloy - saxofoon/fluit
   Vincent Noiret - bas

    

   Pieter Jan Valgaeren is curator, onderzoeker en docent. Vanuit zijn achtergrond in de kunstgeschiedenis en Recht specialiseerde hij zich in nieuwe media, hybride kunstvormen, technologie en intellectueel eigendom. Hij publiceerde onderzoeken over verschillende onderwerpen zoals IP-rechten in het digitale tijdperk, sociale media, mediafilosofie en kunst in het publieke domein. In de afgelopen jaren werkte hij als consultant voor de EU in kunst en technologie en voor het Vlaams ministerie van Cultuur.

   Sinds 2014 is hij artistiek directeur van Stadstriënnale Hasselt-Genk, waarvoor hij nu SCREEN IT heeft uitgerold, een festival dat zich richt op de impact van onze huidige schermcultuur op de kunsten. In deze expo ontdek je hoe TV, video, internet of VR kunstenaars beïnvloeden. Hij licht in deze 'Vroege Vogel' de twee centrale expo’s toe waarvan één op de Corda Campus Hasselt en één op C-mine. SCREEN IT loopt van 5 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020. 

   Op vertoon van uw ticket voor 'Vroege Vogel' kan u op zondag 15 december 2019 de expo gratis bezoeken in C-mine.

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   MORE EVENTS