NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Nijmegen, Netherlands

  Recent Locations

   Rondleidingen in het Landhoofd in Nijmegen in Nijmegen


   • Rondleidingen in het Landhoofd in Nijmegen Photo #1
   1 of 1
   March 15, 2020

    

   Spoorbrugkade, 3a
   Nijmegen, Gelderland

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Rondleidingen in het Landhoofd in Nijmegen

   Elke oneven zondag zijn er rondleidingen in Het Landhoofd van de Nijmeegse spoorbrug. Voor de liefhebbers wordt hiermee een verborgen stukje Nijmeegse geschiedenis toegankelijk gemaakt daarmee krijgt dit bijzondere gebouw de aandacht die het verdient.

   Het Landhoofd is een historisch gebouw dat ooit gebouwd is om de spoorbrug te verdedigen, maar een totaal andere functie kreeg. Pas in 1943 kreeg het gebouw een militaire bestemming en het kreeg een dramatisch aandeel in de bevrijding van Nijmegen tijdens operatie Market Garden.

   Het gebouw kent vele steile trappen en nauwe gangen en is daarom geen aanrader voor mensen die slecht ter been zijn, of ernstig last hebben van claustrofobie of hoogtevrees. Deelname aan de rondleiding is dan ook geheel op eigen risico van de bezoeker.

   Zondag 15 maart 2020

   Er is een rondleiding om 11:00 uur, om 13:00 uur en om 15:00 uur en deze duren ongeveer zeventig minuten. Er kunnen maximaal 20 personen per rondleiding deelnemen.

   Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.


   Prijzen
   Gratis entree bij het afhalen van een ticket bij de ingang. Deze zijn een half uur voor de eerste rondleiding beschikbaar. Online reserveren kan ook, dit kost € 2,50 p.p.

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Rondleidingen in het Landhoofd in Nijmegen. Book your stay now!